(584)

Suomaa

Hörbuch und E-Book


Ihmisen ja metsÀn juuret yhtÀ syvÀllÀ.

Suomaa on lumoava episodiromaani metsÀn voimasta ja suomalaisten elÀvÀstÀ luontosuhteesta, joka kannattelee meitÀ sukupolvesta toiseen.

Uurna sylissÀÀn nainen saapuu hiljaiseen taloon metsÀn keskellÀ. Kun viimeinenkin nokare Àidin puolukkahillosta on syöty, on tyttÀren vuoro olla sukunsa vanhin. Ottaa haltuun talo ja maa sen ympÀrillÀ.

Suvun tarina ulottuu kauas neljÀnsadan vuoden taakse sotamies Mattsiin, joka tuli ja iski lapionsa turpeeseen. SiitÀ pitÀen pohjalainen Nevabackan sukutila on todistanut pakahduttavia ihmiskohtaloita ajan myllerryksessÀ. Tilalla eletÀÀn luonnosta ja sen kanssa: on pellot ja loputon työ, on kultaiset lakat ja pyhÀt pihlajat, myyttiset elÀimet ja luonnonhenget. Asukkaita koettelevat niin sodat, nÀlkÀvuodet kuin sydÀnsurutkin, mutta metsÀ suo heille turvan ja oman paikan.

”Huippukiinnostava tarinankertoja.” - The Guardian

Maria Turtschaninoff (s. 1977) on Finlandia Junior -palkittu kirjailija, jonka teoksia on kÀÀnnetty 30 kielelle. Nuorten fantasiaromaani Maresi (2014) on jo moderni klassikko. Suomaa on Turtschaninoffin ensimmÀinen aikuisille suunnattu romaani. Sen tarinat ovat saaneet alkunsa kirjailijan kiinnostuksesta omiin sukujuuriinsa Pohjanmaalla.