(0)

Svart arbete

E-Book


Det fanns ett ögonblick dÄ han kunnat sÀtta stopp för alltsammans. Danny har lagt datum och klockslag pÄ minnet. DÄ han satt i en utkyld Saab tillsammans med en civilklÀdd polis. Det enda han behövt göra var att öppna munnen och sÀga som det var. Men det tog emot. Hade han sjungit ut hade ingen behövt dö och dÄ hade han inte suttit dÀr framför skrivmaskinen och försökt berÀtta om de mÀnniskor han kÀnner, de levande och de döda.

Arbetslösheten slĂ„r nya rekord. De som ska ta landet ur krisen pekar med hela handen nĂ€r de talar i teve. Men i betongen Ă€r ingenting gratis. Kontant betalt endast. Men nĂ„gra fĂ„r betala ett högre pris Ă€n sĂ„ – det högsta.

Det som börjar som en sorglös tillvaro dÀr man lever för dagen och inte tycker att ett svartjobb Àr sÄ mycket att orda om, utvecklas snabbt till nÄgonting helt annat. HÀndelserna skenar ivÀg som ett herrelöst expresslok mot katastrofen.

Vi fÄr stifta bekantskap med mÀnniskor som hamnat

pĂ„ sniskan i livet, men som Ă€ndĂ„ försöker upprĂ€tta en vĂ€rdighet i tillvaron. Spelplatsen Ă€r VĂ€stra Frölunda – den gamla kĂ€ra betongförorten i Göteborg. Boken handlar om svartjobb och kĂ€rlek och om att bli vuxen utan att stelna.