(4)

Syv sunde vaner : Din genvej til sundhed og god samvittighed

E-Book


Lad vÊre med at slÄ knude pÄ dig selv for at spise og leve sundt. Du behÞver hverken at faste flere dage om ugen eller aflÊgge ed om evigt troskab til en bestemt kur. Mindre kan ogsÄ gÞre det. Det handler om at trÊffe nogle smÄ, men gode valg i hverdagen.

I sin tid pÄ Madmagasinet har Mette Frisk Êndret sine egne kostvaner. Hun har lÊrt en hel del om, hvad hun godt vil spise mere af, og hvad hun helst vil undgÄ. Det fortÊller hun om i denne bog, hvor hun ogsÄ giver et overblik over skidt og kanel i vores madvaner, og hvordan vi fÄr kÞbt det bedste ind blandt supermarkedets uanede mÊngder af rÄvarer og forarbejdede fÞdevarer samt ikke mindst, hvordan man som forbruger kan vÊre pÄ vagt over for fup og camouflage i fÞdevareindustrien. FÞdevarejunglen er kompliceret, men det behÞver faktisk ikke at vÊre sÄ svÊrt at navigere i den.

Bogen bestĂ„r af tre dele: Det gode, det onde og det grusomme. Den fĂžrste del handler om, hvordan vi styrer mest eff ektivt hen mod det gode – det vi skal forsĂžge at gĂ„ efter for at spise sundt. De to resterende dele handler groft sagt om det, vi gerne vil undgĂ„. Det onde – om alt det, der gemmer sig i forarbejdede fĂždevarer. Og det grusomme – om det, du skal tage stilling til, nĂ„r du sĂ„ gĂ„r efter friske rĂ„varer i stedet. BĂ„de for din sundheds og for din samvittigheds skyld.

Det hele har Mette Frisk opsummeret i syv sunde vaner, som hun selv lever efter – og som ogsĂ„ kan gĂžre det nemmere for dig at leve sundt og med god samvittighed uden at gĂ„ pĂ„ kompromis med alt det andet spĂŠndende, dit liv bestĂ„r af.

Mette Frisk, uddannet journalist, er vÊrt pÄ Madmagasinet pÄ DR1, hvor hun i tre Är har udforsket fÞdevareindustrien. Derudover har hun i mange Är arbejdet med undersÞgende journalistik, bl.a. pÄ DR Dokumentar, P1 og TV Avisen 21 SÞndag. Har tidligere modtaget FUJ-prisen og Sten Baadsgaard-prisen. Mett e Frisk er fÞdt i 1977 og har to bÞrn.