(38)

Taivaalta tippuvat asiat

Hörbuch und E-Book


On tyttö, jonka Àiti jÀÀ taivaalta tippuvan jÀÀlohkareen alle. On nainen, joka voittaa lotossa jÀttipotin kahdesti. On mies, jota salama iskee viisi kertaa. Kaikki he etsivÀt selitystÀ elÀmÀlleen. Selja Ahavan vahvatunnelmainen romaani Taivaalta tippuvat asiat kertoo ajan kulumisesta ja surusta, kasvamisesta, satujen vÀkivallasta ja tapahtumista, jotka pomppaavat ulos perinteisestÀ draaman kehikosta ja kieltÀytyvÀt muuttumasta menneisyydeksi.

”Maailma jatkuu. MikÀÀn ei kirkastu, mutta aika parantaa ja ihminen unohtaa. Kummituksen patterit loppuvat. Asioita tapahtuu. PÀÀllekkĂ€in, vÀÀrÀÀn aikaan, eri aikaan, vÀÀrissĂ€ paikoissa. Enkelit eivĂ€t mÀÀrÀÀ. SillĂ€ aina on kuitenkin joku, joka unohtaa kuunnella uutiset, joka katsoo vaikka ei pitĂ€isi ja joka seisoo vÀÀrĂ€ssĂ€ paikassa.”

Äidin pÀÀlle putoaa taivaalta jÀÀtĂ€, eikĂ€ Saara nĂ€e hĂ€ntĂ€ enÀÀ koskaan. ”Kun Ă€iti kuoli, meiltĂ€ jĂ€i satu kesken”, toteaa Saara. IsĂ€ menee surusta rikki, itkee ja ulvoo, haluaa olla vihainen, muttei tiedĂ€ kenelle. IsĂ€lle â€Ă€iti on jÀÀnyt kesken”. He muuttavat Sahanpurutalosta tĂ€din luo kartanoon missĂ€ elĂ€mĂ€ jatkuu. Saara nipistelee isÀÀ varpaista, jotta tĂ€mĂ€ tuntisi jotain. Annu-tĂ€ti auttaa ja pitÀÀ heidĂ€t lĂ€mpimĂ€nĂ€, kunnes voittaa lotossa jĂ€ttipotin toiseen kertaan ja nukahtaa kolmeksi viikoksi kartanon torniin.