(0)

Taltuta klassikko! Olipa kerran lasten- ja nuortenkirjallisuus

Hörbuch und E-Book


Kaikkien aikojen hauskimmat klassikontaltuttajat jÀlleen vauhdissa. Nyt pannaan ruotuun lasten- ja nuortenkirjallisuus!

Taltuta klassikko -sarjan kolmas osa jatkaa edellisten osien railakkaan humoristisella otteella paneutuen tÀllÀ kertaa lasten ja nuorten klassikoihin Pikku naisista TiitiÀiseen ja Peter Panista muumeihin.

Teos vastaa moniin tÀrkeisiin kysymyksiin. Miten Freud tulkitsisi Punahilkkaa? Miten viisikko ehtii sekÀ seikkailla ettÀ syödÀ kaksikymmentÀ ateriaa pÀivÀssÀ? Onko Peppi PitkÀtossu kaikkien aikojen feministi-ikoni ja bosslady vai karmiva kolonialisti? Miksi Lewis Carroll valokuvasi puolialastomia pikkutyttöjÀ? Inspiroituiko John Lennonin murhaaja Siepparista ruispellossa? Miten vakuuttaa ÀikÀnope siitÀ, ettÀ esitelmÀn voi hyvin tehdÀ Kalevalan sijaan teoksesta MissÀ Puppe piileksii?

Olipa kerran lasten- ja nuortenkirjallisuus jatkaa maailmanhistorian hauskinta tietokirjasarjaa, jonka avausosa, Taltuta klassikko, ruoti suomalaisen kirjallisuuden merkkiteoksia niin vakuuttavasti, ettĂ€ pÀÀtyi lasten ja nuorten Finlandia-ehdokkaaksi 2019. Toinen osa, Taltuta klassikko goes lĂ€nsimainen kirjallisuus, haukkasi kansainvĂ€lisemmĂ€n kakkupalan ja taklasi pÀÀpiirteissÀÀn koko lĂ€nsimaisen kirjallisuuskaanonin Aristoteleesta aina 1900-luvulle. Sarja tarjoilee tarkasti valikoituja klassikoita ja esittelee ne railakkaan humoristisesti – houkutellen samalla niin nuoria kuin vanhempiakin kirjanystĂ€viĂ€ lukemaan ja tulkitsemaan. Tervetuloa kyytiin!

Maria Laakso (s. 1982) on tamperelainen kirjallisuudentutkija, kirjoittaja ja kirja-alan jokapaikanhöylĂ€, mutta ennen kaikkea hervoton humoristi ja lajin asiantuntija. Laakson mielestĂ€ hauska tyyli ja tiukka sisĂ€ltö eivĂ€t sulje toisiaan pois. Vakiintunutta klassikkokuvastoa uudelleen versioi terĂ€vĂ€kynĂ€inen sarjakuvataiteilija Johanna ”Roju” Rojola.