(12)

Tanssikaa!

Hörbuch und E-Book


Kirkkaus-romaanin kirjoittajan odotettu uutuus!

ViiltÀvÀn kaunis romaani taakoista, jotka ovat liian raskaita kantaa ja jotka siirtyvÀt huomaamatta sukupolvelta toiselle.

Elisabetin seitsemÀstÀ enosta kuusi on kuollut. Elisabetin kodissa he ovat kuitenkin edelleen lÀsnÀ. Kuudesti vuodessa pöydÀlle levitetÀÀn silkkiliina, kun on aika juhlia enojen syntymÀpÀiviÀ.

Äiti kerÀÀ ympĂ€rilleen ihmisiĂ€, joiden murheet ja muistot ovat yhtĂ€ kipeitĂ€ kuin hĂ€nen omansa. Kun vieraat ilmestyvĂ€t perheen olohuoneeseen, kahvikuppeihin lorautetaan tilkka kirkkaasta pullosta ja kristallikruunu nostetaan eteiseen turvaan. On aika tanssia.

Elisabetkin tanssii. Mutta hÀnen sisÀltÀÀn enojen muisto ei kaikkoa, ei vaikka valkoiset remmikengÀt hakkaavat lattiaa kiivaasti musiikin tahdissa.

Riitta Jalonen (s. 1954) on hÀmeenlinnalainen kirjailija, jonka laaja tuotanto kÀsittÀÀ niin aikuisten kuin lasten kirjoja. HÀnen teoksiaan on kÀÀnnetty monelle kielelle, ja ne ovat saaneet muun muassa Finlandia junior- ja Runeberg-palkinnon. Jalosen edellinen romaani Kirkkaus kerÀsi valtavasti kiitosta niin kriitikoilta kuin lukijoiltakin. Tanssikaa! on hÀnen 13. romaaninsa.


Sprecher*in: Anna Saksman
Dauer: