(0)

Tidens slut

E-Book


Laban tvingas eskortera sin elvaÄriga kusin Micke pÄ en tÄgresa ner till hans hem i Stockholm. Det blir en resa som för alltid kommer att förÀndra hans liv, hans syn pÄ vad som Àr verklighet och vad som Àr fantasi, pÄ vad som Àr nutid och vad som Àr framtid.

Han lĂ€r kĂ€nna den rödhĂ„riga Cissi, som bor pĂ„ Lidingö i Villa Utsikten. Hennes pappa, Halvar Ling, Ă€r en kontroversiell fysiker som hĂ„nas för sina nya och galna teorier om ljusets beskaffenhet. Det finns nĂ€mligen ett ljus vars egenartade vĂ„glĂ€ngd vi inte kan uppfatta ens med vĂ„ra kĂ€nsligaste instrument. Ingenting kan mĂ€tas eller observeras i det dĂ€r ljuset annat Ă€n i det ögonblick det reflekteras i en betraktares ögon. Endast nĂ€r det finns en betraktare med en alldeles unik gĂ„va finns det till. Är Laban en betraktare med just den unika gĂ„van? Halvar tror det.

Men ljuset har börjat ”tröttna”, förlorat fart och saktat in. För varje dag som gĂ„r nĂ€rmar mĂ€nniskorna sig det ögonblick nĂ€r de kommer att hinna ifatt och förmodligen fĂ„r veta vad som speglas i det dĂ€r ljuset och vad som finns dĂ€r. Vad hĂ€nder dĂ„?

Laban kommer snart till insikt om vad som vÀntar dem alla. Det leder honom till ett sökande efter sanningen om sig sjÀlv och var han kommer ifrÄn, varför farsan Àr en sÄ trasig mÀnniska, vem som Àr hans riktiga farfar och vem Alex, som tycks veta allt om honom, egentligen Àr.