(0)

TIL THEODOR

E-Book


Hvem har du mest lyst til at vére – en pilot eller en passager?

Dette filosofiske eventyr handler om en far og hans sÞn, der sammen har en dybere samtale om bevidsthedens liv. Samtalen kommer vidt omkring i forskellige filosofiske temaer sÄsom fÞlelser, tanker og meningen med livet etc.

Faren og hans sÞn betragter, hvordan havmÄger flyver omkring og pludselig fanger en fisk fra havet. Dette skaber Äbningen for den filosofiske rejse. Denne rejse handler om at udvikle bevidstheden, sÄ vi kan blive frihedskÊmpere, der sÞger efter nye steder at jage og flyve. Bogen stiller blandt andet spÞrgsmÄlet: Hvordan kan vi alle blive den legendariske havmÄge Jonathan Livingston?

I nĂŠrvĂŠrende bog berĂžrer vi med andre ord en lille drengs dannelsesrejse i forhold til at blive vor tids frihedskĂŠmper. Det bliver til en fabel om at overfĂžre Ă©n lang rejse fra en generation til den nĂŠste, hvilket hĂžrer til det at vĂŠre far og sĂžn sammen.

Uddrag af bogen

”MĂ„ske meningen med livet handler om at finde de mennesker, med hvem du kan flyve? Vi kan blive frihedskĂŠmpere uden at kĂŠmpe,” sagde hans ven.

”Ja,” bekréftede den lille dreng og fortsatte: ”Eller meningen med livet kunne vére at skabe noget vérdifuldt for andre mennesker?”

”God idĂ©,” sagde hans ven.

”Det kunne ogsĂ„ vĂŠre at blive den, vi er,” sagde den lille dreng.

”Hvad mener du med det? – jeg er den, jeg er,” svarede vennen.

”Det er godt for dig, men det er ikke altid sĂ„dan. Tror du, at du forbliver den person igennem hele livet?” spurgte den lille dreng.

”Det ved jeg ikke,” sagde vennen og fortsatte: ”Jeg ved ikke engang, om jeg þnsker at vére den samme person igennem hele mit liv. Vil du?” spurgte vennen.

Om forfatteren

Morten Paustian (1975) er dr.mult. og dansk filosofisk tĂŠnker og forfatter. Han har skrevet og udgivet et stort antal bĂžger og artikler inden for filosofi, kunst og lederskab. Han har en kandidatgrad fra Copenhagen Business School; Cand.merc.(fil.) og en mastergrad fra Stirling University; MSc in International Business. Derudover besidder han to internationale doktorgrader fra UIBS, ZĂŒrich: Executive Doctor of Business Administration og Executive Doctor of Philosophical Leadership Studies.