(198)

Till sista droppen!

Hörbuch und E-Book


Är det verkligen sant?! Att Athena och Ronja ska börja sommarlovet med att vara i en stuga pĂ„ landet - utan förĂ€ldrar! (Ja, farmor Biggan och farfar Göran Ă€r ju dĂ€r förstĂ„s men de rĂ€knas inte som riktiga vuxna.)

Jovisst, det Ă€r sant. Fast Biggan och Göran var inte helpepp pĂ„ idĂ©n förrĂ€n pappa, utan att frĂ„ga, sĂ„lde in Athena och Ronja som barnarbetare och lovade att de ”skulle mĂ„la lillstugan med sina flinka fingrar”. Det tyckte Göran var en bra deal och vĂ€lkomnade dem med öppna armar och en fĂ€rgburk. Lillebror Gustav fick de med pĂ„ köpet.

Men eftersom slaveri inte Àr tillÄtet sÄ fÄr Göran vÀl se hur det blir med den saken.

Athenas och Ronjas dagar bestÄr mest av sol och bad men det Àr nÄgot i JÀrnbackas idyll som inte stÀmmer, för varför sinar omrÄdets alla brunnar?

HÄller vattnet pÄ att ta slut för gott eller kan man förhindra det pÄ nÄgot sÀtt? Tur att det finns mobiler, för Àven om resten av RÀdda-Jorden-Klubbens medlemmar Àr spridda över landet sÄ Àr det hÀr ett fall dÀr alla behövs.

Förutom klimatet finns det annat för Athena att fundera pÄ, till exempel om Yousef skaffar nya kompisar nÀr han fÄtt vÀrldens bÀsta sommarjobb som studsmattehoppare och poolbadare hemma i stan? Och vad det Àr för hemligt stÀlle som Gustav försvinner till? Tur att hon Àr döpt efter den grekiska vishets- och krigsgudinnan Athena, för hÀr behövs bÄde list och kÀmparglöd!

Elin Eks Athena Ă€r en schysst kompis som med stark sjĂ€lvkĂ€nsla och ostoppbar attityd försöker förĂ€ndra vĂ€rlden till det bĂ€ttre och lĂ€mnar lyssnaren med kĂ€nslan av att ingenting Ă€r omöjligt. Böckerna om Athena Ă€r: ”Grattis vĂ€rlden, jag Ă€r hĂ€r nu!”, ”StrĂ„lkastare, tack!”, ”Hur svĂ„rt kan det vara?!” och ”Det Ă€r aldrig för sent!”.


Sprecher*in: Elin Ek
Dauer: