(0)

Tintomara 2.0

E-Book


Tintomara 2.0 Àr en pikareskflykt genom tid och rum, sprÄk och verklighet, tradition och förbannelse.

Följ den unge Embryo Foster nÀr han under ett studiebesök pÄ Kungliga Operan i Stockholm skjutsas ner genom tidsskikten och hamnar i ett myllrande 1700-tal, dÀr han trÀffar sina följeslagare och kumpaner, den illistige dockpojken Ormsaltare LÄnge och den voluminösa Madame Mandelbröd. Det blir en resa jorden runt dÀr vÀrlden som vi kÀnner den - eller inte kÀnner den alls - skÀlver och söndras.

MÄnga Àr mötena under Embryos eskapader, bland andra jÀgaren och mÀsterskytten IsbjörnstjÀrne, den franske anarkisten Fourier, den vandrande ökendiktaren Ibn Al Arabi och den lilla speldosedanserskan Fatumeh. SlÄr följe med den lilla gruppen gör ocksÄ dÄ och dÄ de oförlikneliga tvillingarna Jock och Jolm, alltid med en knytnÀve eller en konflikt i bakfickan.

Tintomara 2.0 Àr ocksÄ en metaberÀttelse, en sprÄklig simtur och en hÀlsning till den skrivande vÀrlden. Texten Àr ett förvandlingsnummer, oavbrutet. Var uppmÀrksam. LÀs öppet. HÀr stÄr: "Han plockade upp manuskriptbunten, lÀste pÄ försÀttsbladet. Det hÀr Àr din bok Embryo. Det hÀr Àr ditt liv. Ditt Àventyr och uppdrag. Ingen kan hindra dig att genomföra det. VÀnd blad nu. LÀs nÀsta kapitel."

Romanen skrevs ursprungligen Är 2010, som ett nÀtprojekt - tre sidor om dagen i 100 dagar. Nu har den redigerats samman till ett enhetligt verk. LÀs och flyg!