(342)

Tjuvlyssnaren

Hörbuch und E-Book


”Febrig, spĂ€nnande berĂ€ttelse, liksom filmisk. Otroligt dramatiskt och samtidigt vĂ€ldigt lĂ„gmĂ€lt, och drastisk humor. Älskar Tjuvlyssnaren! Johan Anderblad, TV4 Nyhetsmorgon

Jag Àr ingen tjuvlyssnare. Jag vill egentligen inte veta vad andra mÀnniskor har för sig. Det man inte lÀgger sig i behöver man inte dra sig ur, det Àr egentligen inte svÄrare Àn sÄ.

Karl-Gunnar Hammarkvist Àr 64 Är, revisor och ensam. SÄ hade det nog förblivit om han inte tvingats lÀmna lÀgenheten han bott i under nÀstan hela sitt liv för att tillbringa nÄgra veckor i en provisorisk vÄning. HÀr gör han sig hemmastadd och ser det hela som ett rÀtt trevligt avbrott i vardagen tills han en kvÀll rÄkar höra ett samtal som pÄgÄr pÄ andra sidan vÀggen.

Det han uppfattar skÀr rakt igenom det pansar han byggt upp omkring sig sedan Ärtionden, och han blir besatt av att hitta kvinnan som sagt det hon sagt hos grannen. I jakten pÄ den okÀnda tvingas Karl-Gunnar ompröva allt sitt arbete, sina relationer och sin moral. Framför allt konfronteras han med det han sÄ lÀnge förtrÀngt. Det fruktansvÀrda misstag som ledde till en katastrof och till att kÀrleken för alltid försvann ur hans liv.

Men Àr det möjligt att försonas ocksÄ med det vÀrsta? GÄr det att börja om pÄ nytt?

Tjuvlyssnaren Àr berÀttelsen om ett liv som blev som det blev pÄ grund av omstÀndigheterna och att det inte gÄr att göra nÄgot Ät. Tills den dag det gör det.

MARIA ERNESTAM debuterade 2005 med Caipirinha med Döden och Àr sedan dess kÀnd för sina egensinniga och vÀlskrivna romaner, dÀr hon balanserar spÀnning, allvar och humor. Hon Àr utgiven i elva lÀnder, har deltagit i novellsamlingar i sÄvÀl Sverige som utomlands och Àr flerfaldigt prisbelönt. Tjuvlyssnaren Àr hennes fjortonde roman.

"Ernestam har en sÀregen ton och Tjuvlyssnaren krÀver lÀsarens nÀrvaro, Àven om den varken Àr svÄrlÀst eller komplicerad, snarare förrÀdiskt lÀttlÀst och positivt egendomlig." Anna Thurfjell, BTJ