(49)

Toivu satuttavasta suhteesta

Hörbuch und E-Book


MitÀ jos parisuhde satuttaa?

Kokeneen terapeutin Jenni Kiviniemen tietokirja Toivu satuttavasta suhteesta kertoo epÀterveistÀ parisuhteista ja antaa keinoja sellaisesta toipumiseen.

Kaikki suhteet eivÀt ole hyvÀksi. Punaisia lippuja eli suhteen varoitusmerkkejÀ ovat muun muassa kumppanin impulsiivinen ja arvaamaton kÀyttÀytyminen sekÀ patologinen valehtelu ja vastuun vÀlttely. Myrkylliseksi suhteen voivat tehdÀ esimerkiksi narsistiset piirteet ja henkinen tai fyysinen lÀhisuhdevÀkivalta. TÀllaisesta parisuhteesta irtaantuminen saattaa olla yksi vaikeimmista ja raskaimmista elÀmÀnkriiseistÀ. Suhteesta on voinut tulla riippuvuutta muistuttava kehÀ, jota ei osata lopettaa, vaikka arki on turvatonta, epÀvakaata, kuluttavaa, stressaavaa ja jopa uudelleen traumatisoivaa.

Terapeutti Jenni Kiviniemi on jo useita vuosia auttanut epÀterveitÀ suhteita kokeneita ihmisiÀ. HÀn on perehtynyt muun muassa narsististen ihmisten vaikutuspiirissÀ olleiden auttamiseen. Hidasta elÀmÀÀ -kirjaperheeseen kuuluvan Toivu satuttavasta suhteesta -teoksen itsehoidolliset harjoitukset vahvistavat tervettÀ itsetuntemusta ja itsetuntoa. Niiden vahvistuminen auttaa irtaantumaan ja lopulta toipumaan satuttavasta suhteesta.

Jenni Kiviniemi (s. 1982) on helsinkilÀinen psykiatrinen sairaanhoitaja ja ratkaisukeskeinen terapeutti. HÀn on perehtynyt narsististen ihmisten vaikutuspiirissÀ olleiden auttamiseen ja myös kouluttaa ja luennoi aiheesta. HÀnen esikoiskirjansa oli HyvÀstit narsistille.