(0)

Tolv historier fra Italien

E-Book


”I den smukke stad Venezia levede engang i gamle dage en lille dreng, som hed Marco; han var sĂžn af en fattig gondoliere og var sĂ„ grim, at ingen kunne lide ham, thi de rigtige venezianere holder kun af hvad der er smukt, og det gĂžr forresten mange andre mennesker med. Han var sĂ„ grim, at den store kunstner Giovanni, kaldet ’med ild-Ăžjet’, som var en from men hastig herre, han blev engang helt rasende, da han tilfĂŠldigvis mĂždte ham pĂ„ en bro, og gik uden videre hen og gav ham en kindhest, bare fordi han var sĂ„ forfĂŠrdelig grim.”

”Tolv historier fra Italien” bestĂ„r af legender, skĂžnne naturbeskrivelser, rejseskildringer og fortĂŠllinger fra fortiden sĂ„vel som starten af det tyvende Ă„rhundrede, hvor bogen er skrevet. Vi mĂžder folk fra hele Europa, rejser fra ComosĂžen til Venedig, til Den evige Stad og pĂ„ besĂžg hos Paven i Vatikanet.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1909.

K.G. Brþndsted (1851-1945) var cand.phil. og forfatter fra Sþnderjylland. Brþndsted udgav et antal bþger, men er nok mest husket for sin danske overséttelse af Marcus Aurelius' ”Tanker til sig selv”.