(3)

Tomt bo

E-Book


Coras mamma Ă€lskar sin dotter. Hon Ă€lskar henne med en kĂ€rlek som Ă€r storslagen och ren. Allt annat i livet har kommit och gĂ„tt ‒ mĂ€nnen, vĂ€nnerna, karriĂ€ren. Kvar finns Cora: rolig, smart, söt och sĂ„rbar. De har levt tillsammans sĂ„ lĂ€nge att de Ă€r som en och samma varelse.

SÄ trÀffar Cora en man, Vidar. Han har Ànglalika lockar och brutal blick; jobbar extra i sin morsas galleri, men ser sig sjÀlv som en rockstjÀrna. Mamman vet inte vad hon ska tro om honom. Det enda hon Àr sÀker pÄ Àr att han inte duger Ät hennes dotter.

Sedan börjar allt svaja och glida. Vem Àr Vidar egentligen: en slapp 30-Äring med lÀtt narcissistiska drag? Eller en instÀllsam sociopat som mÄlmedvetet försöker slÄ in en kil mellan dottern och mamman? Hon blir allt osÀkrare pÄ sina instinkter, men en Àr starkare Àn allt annat: att skydda Cora till varje pris.

Tomt bo Àr Sofia Stenströms andra roman, en mörk och underhÄllande saga om en mor-dotter-relation bortom det vanliga, och om den tunna grÀnsen mellan omsorg och kontroll.