(0)

Traumatisoitunut keho ja mieli

Hörbuch und E-Book


Onko sinulle tapahtunut jotakin, mikÀ on rikkonut turvallisuuden tunteesi?

Traumatisoitumiseen liittyy aina syvÀ turvattomuuden kokemus. Traumatisoituneena koemme, ettÀ uhka on lÀsnÀ ja siltÀ tÀytyy yrittÀÀ suojautua. Traumatisoituminen vaikuttaa voimakkaasti kehoomme, tunnekokemuksiimme ja uskomuksiimme. Usein traumatisoitumisen hoidossa korostuu traumatisoineesta tapahtumasta puhuminen, vaikka turvallisuuden tunteen palauttaminen tapahtuu kehollisten kokemusten ja niiden tietoisen havainnoinnin avulla.

TÀssÀ kirjassa kerrotaan tyypillisistÀ traumatisoitumisen oireista ja siitÀ, mitÀ hoitomuotoja on kÀytössÀ. Teoksessa tuodaan esille, kuinka merkityksellistÀ on ottaa keho mukaan työskentelyyn. SiinÀ esitellÀÀn harjoituksia, jotka tarjoavat konkreettisia vÀlineitÀ traumasta vapautumisen matkalle. Kirjan tarkoituksena on myös tarkentaa, mitÀ traumatisoituminen ylipÀÀtÀÀn tarkoittaa ja miten sitÀ voidaan mÀÀritellÀ, sillÀ joskus traumatisoitumista nÀhdÀÀn siellÀkin missÀ sitÀ ei ole ja toisaalta sen tunnistamisessa on ajoittain suuria haasteita.

Marko Punkanen (FT) on vaativan erityistason traumapsykoterapeutti, tanssi-liiketerapeutti ja musiikkiterapeutti, joka työskentelee traumapsykoterapeuttien kouluttajana ja työnohjaajana. HÀnellÀ on 30 vuoden kokemus eriasteisen traumatisoitumisen hoidosta. Erityisesti hÀn on perehtynyt traumatisoitumisen kehollisiin oireisiin ja kehon huomioimiseen traumatisoitumisen hoidossa. Marko on myös Suomen ensimmÀinen sertifioitu sensomotorinen psykoterapeutti ja sensomotorisen psykoterapian kouluttaja.