(1)

Tulevaisuuden vasemmisto

E-Book


Keskustelunavauksia vasemmiston tulevaisuudesta

Politiikka on kamppailua yhteiskuntien tulevaisuudesta. MeidÀn ja tulevien sukupolvien elÀmÀn puitteet rakennetaan tÀmÀn pÀivÀn pÀÀtöksillÀ. Kirja kokoaa yhteen keskustelunavauksia, jotka rakentavat tulevaisuuden vasemmistoa.

Kirjoittajat kÀsittelevÀt artikkeleissaan teemoja kuten hoiva, antirasismi, eriarvoisuus, työelÀmÀ, alustatalous, kaupunki ja työvÀenluokka. Osa kirjan kirjoittajista toimii puoluepoliittisessa vasemmistossa, osa itsenÀisinÀ ajattelijoina ja aktivisteina.

Kirjan tekstejÀ yhdistÀÀ nÀkemys siitÀ, ettÀ vasemmistoa tarvitaan yhteiskunnan muuttamiseksi ekologisesti ja sosiaalisesti kestÀvÀksi. Poliittista ohjelmaa kirja ei muotoile vaan antaa aineksia sen uudistamiseksi. Katse on Suomen yhteiskunnassa, mutta kamppailu tulevaisuudesta on maailmanlaajuinen.

Kirjan kirjoittajat ovat Li Andersson, Mia Haglund, Toivo Haimi, Liban Sheikh, Pinja Vuorinen, Teppo Eskelinen, Anna ElomÀki, Hanna-Kaisa Hoppania, Hanna Ylöstalo, Johanna Perkiö, Tero Toivanen, Minja Koskela, Laura Kolehmainen, Matias Nurminen, Jukka Peltokoski, Henrik Jaakkola ja Anna Kontula.