(94)

Tuulen vihat

Hörbuch und E-Book


Paimion tuvan tytÀr, Kertte, kasvaa ÀidittÀ. Rauni-ema meni tuulen vihoihin: hÀn kutsui kevÀttÀ liian aikaisin, talven tuuli tuli mustasukkaiseksi ja puri syvÀlle. Henkien tapoja ja loitsuja opetellessaan Kertte ymmÀrtÀÀ, ettÀ hÀnellÀ on pian kÀsissÀÀn avaimet niin hyvÀÀn kuin pahaan.

Kertte oppii, ettÀ ihmisessÀ on kaksi henkeÀ. Toinen painuu heti manalaan, mutta toinen ei jÀtÀ maailmaa kevyesti. SitÀ pitÀÀ hyvitellÀ, palvella ja saunottaa. Kun tuulen vihat sitten saavat otteen isÀstÀkin, Kertte tietÀÀ, ettÀ taloon on haettava markkinoilta vÀvy. Kertte ei voi henkiÀ saunottaa, eikÀ puistatuskohtauksia saavasta Sule-veljestÀkÀÀn siihen ole. Mutta vaikka veli on heikko, kohtaustensa aikana tÀmÀ nÀkee kirkkaasti tulevaan. PÀivÀÀ ennen kuin Kertte lÀhtee, Sule saa jÀlleen kohtauksen. Veljen sanat mykistÀvÀt koko tuvan.

Tuulen vihat on Paula Havasteen uuden 1100-luvulle sijoittuvan sarjan ensimmÀinen osa. Se avaa suomalaiselle historialliselle romaanille uuden aikakauden. Havasteen lukijoiden rakastaman Kymmenen onnen Annan tavoin se sisÀltÀÀ paljon kansanperinnettÀ: taikoja, enteitÀ, loitsuja ja ennustuksia.