Når strømmen går, kloakken flyder over, skraldemændene strejker, eller energikriser får prisen på gas til at eksplodere, kommer vi i tanke om den infrastruktur, vi alle tager for givet, men som vi først for alvor bemærker, når den ikke virker. Bogen Urbane kredsløb sætter fokus på alt det, der gemmer sig i rør og ledninger under jorden.
For uden denne skjult infrastruktur i form af kloakering, gas- og varmeanlæg samt elektricitet ville landet og vores dagligdags muligheder se helt anderledes ud. Med eksempler fra bl.a. København, Køge, Taastrup og Frederiksberg fortæller Urbane kredsløb om privat og kommunalt samarbejde og praktiske hovedbrud i hovedstadsområdet for at få etableret et forsyningsnet til gavn for borgerne fra midten af 1800-tallet og frem til 2020.
Bogens kapitler fokuserer på forskellige områder og forskellige kommuner i den københavnske hovedstadsmetropol. De viser, hvordan kommunernes forskellige forudsætninger har påvirket alt fra anlæg over organisering til lokal håndtering af affald, varme, elektricitet, kloakker, vand m.v.