(425)

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta

Hörbuch


Kolmen alaikÀisen lapsen perusterveellÀ ÀidillÀ todetaan kuukauden sisÀllÀ kaksi eri syöpÀÀ. Miksi lapset luulevat syöpÀÀ koiranpennuksi? Perutaanko Kreikan matka? Voiko sytostaattikrapulassa imuroida? TÀytyykö miehen lopettaa harrastukset? Saako seksiÀ ajatella? Milloin pÀÀsee takaisin töihin? MikÀ suunnistusrata kannattaa valita terminaalivaiheessa? Olisiko polttohautaus kiva? Paljonko vielÀ on aikaa?

Tiinan rinta- ja munasarjasyöpÀ diagnosoidaan syksyllÀ 2008. Pian hÀn alkaa kirjoittaa suosituksi nousevaa blogiaan Vasen rintani ja muuta sairasta. Leikkauksia ja hoitoja seuraa kaivattu arki, jonka uusiutuva tauti katkaisee. Perinteisten keinojen ohella kokeillaan uutta geenilÀÀkettÀ. SyöpÀ tulee osaksi hyvÀÀ elÀmÀÀ aina viimeiseen pÀivÀÀn asti.

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta on Tiinan miehen Mikon kirja. Tositarinaa kerrotaan kirjassa kaunistelematta sekÀ Tiinan ettÀ Mikon nÀkökulmasta kahdeksan vuoden ajan. VÀlillÀ naurattaa ja vÀlillÀ itkettÀÀ. LÀÀkÀrinlausunnoista poimitut otteet tuovat mukaan myös hoitavan tahon nÀkemykset.

”Mikko Within kirja on erittĂ€in koskettavaa – mutta paikoin myös

hyvin hauskaa luettavaa.”

– Me Naiset 11/2019

“”Mikko kertoo halunneensa kirjoittaa realistisesti kaikesta, elĂ€mĂ€stĂ€ syövĂ€n kanssa, peloista, iloista, mutta myös viimeisistĂ€ hetkistĂ€.”

– Iltalehti 16.3.2019

"Aiheestaan huolimatta Within kirja on vetÀvÀÀ, jopa viihdyttÀvÀÀ (tuntuu erikoiselta sanoa nÀin, mutta lukiessaan myös viihtyy eikÀ kirjaa malttaisi lasketa kÀsistÀÀn) luettavaa"

– Lumiomena-kirjablogi

”Kirja sopii minusta kaikille, sillĂ€ se antaa niin paljon.”

– Kirjavinkit 6.6.2019

”Vaikka aihe on raskas ja tarina surullinen, kirjasta jÀÀ kuitenkin

hĂ€kellyttĂ€vĂ€n valoisa jĂ€lkimaku. ”

– Kirjojen keskellĂ€ 3.3.2019

”...vahvaa, kaunistelematonta ja leikittelevÀÀkin kuvausta Within perheen arjesta, jossa syöpĂ€ on lĂ€snĂ€ kahdeksan vuoden ajan. Kokonaisuudesta tulee koskettava tarina.”

– Kirjojen kuisketta 27.3.2019