(408)

Vankilaromaani

Hörbuch und E-Book


Kasperi Strömin veli murhataan epÀselvissÀ olosuhteissa. Henkirikos sysÀÀ liikkeelle tapahtumien ketjun, ja Kasperi tuomitaan murhasta elinkautiseen vankeuteen. TÀstÀ alkaa 14 vuoden matka suomalaisen vankeinhoidon syleilyssÀ.

Kaikki veljen kuolemassa ei ole kuitenkaan sitÀ miltÀ nÀyttÀÀ. Pian Kasperi huomaa joutuneensa keskelle alamaailman juonitteluja, mutta hÀnelle on varattu vain pelinappulan rooli. YstÀvien petos suistaa Kasperin itsetuhon partaalle. SieltÀ hÀnet nostaa ylös kostonhalu ja kohtalotoverit. Jengipomo Viktor Rusi on valmis maksamaan Kasperin kavereista tapporahaa. Kasperi ja hÀnen vankikaverinsa Lotto, Pauli Nikander ja Antti Kuhalampi kutovat Rusille sellaisen verkon, josta edes Suomen pelÀtyin jengipomo ei selviÀ. MitÀ muurien sisÀllÀ todella tapahtuu? Kehen Kasperi voi luottaa? Kuka pitÀÀ langat kÀsissÀÀn? Kaiken koruttomuuden keskeltÀ Kasperi löytÀÀ myös ystÀvyyttÀ, armoa ja rakkautta.

Petri Nurmen esikoisteos on kesytön, mosaiikkimainen rikosromaani yhteiskunnan marginaalissa elĂ€vistĂ€ ihmisistĂ€ ja heidĂ€n kohtaloistaan. Polveileva kertomus leviÀÀ neljĂ€lle mantereelle ja kuuteen maahan. Ă„Ă€neen pÀÀsevĂ€t sekĂ€ vangit ettĂ€ vankilan henkilökunta.

Kaikki katsovat maailmaa kaltereiden lÀpi.

Rikosseuraamuslaitoksen työsuojelupÀÀllikkö Petri Nurmi on tehnyt pitkÀn uran vankilamaailmassa. Nurmi on työskennellyt Keravan nuorisovankilan opinto-ohjaajana, Suomenlinnan vankilan rikosseuraamusesimiehenÀ ja vankeinhoidon tarkastajana.