(1545)

Veitola

Hörbuch und E-Book


Girls meets Sex and the City. Veitolan tekstien avoimuus antaa vertaistukea niin ura- ja parisuhdevalintojaan poteville parikymppisille kuin niille nelikymppisille, jotka nÀkevÀt Marian vaiheissa oman aikuistumisensa kaaren.

Miten syömishÀiriön kanssa painiskelleesta nuoresta naisesta tuli aikuinen, jonka ulkonÀön ruotiminen tuntuu vÀlillÀ olevan koko kansan huvia?

Miten naisesta, joka oli vuosia kaikkien lapsettomuuden valinneiden suomalaisnaisten idoli, tuli liki nelikymppisenÀ Àiti?

Miten nainen, joka kÀrsii kroonisesta migreenistÀ, on pystynyt luomaan menestyvÀn työuran, joka vaatii ympÀripyöreitÀ pÀiviÀ ja pomopaikan vastuut?

Marian tarina antaa vertaistukea jokaiselle: sekÀ niille parikymppisille, jotka potevat ura- ja parisuhdevalintojaan ja vielÀ miettivÀt, mitÀ haluavat elÀmÀllÀÀn tehdÀ, ettÀ niille nelikymppisille, jotka nÀkevÀt Marian vaiheissa oman aikuistumisensa kaaren.

Marian avoimuus ja kaunistelematon tapa kertoa elÀmÀstÀÀn on valtavan harvinaista herkkua. HÀn uskaltaa tuoda kipeÀtkin kohdat esille, sillÀ hÀn tietÀÀ, miten paljon tukea saa siitÀ, kun tietÀÀ, ettei ole yksin.

Veitola on kuin kauan kadoksissa ollut sisko. HÀnessÀ on paljon samaa kuin itsessÀ, mutta hÀn on silti aivan erilainen. HÀnen tapaamistaan odottaa ja samalla sairaalloisesti jÀnnittÀÀ. HÀnet tuntee, mutta samalla hÀn on tÀysin tuntematon. Veitolalla on monet kasvot, mutta mitÀ me hÀnestÀ todella tiedÀmme?

Maria on televisiotoimittaja ja kÀsikirjoittaja. Kolumnisti ja vapaa kirjoittaja. Tyylimuusa ja naapurintyttö. Yleisön riepottelema rÀsynukke ja median jalustalle nostama fashionista. Kadehdittu ja kauhisteltu. Karismaattinen ja vahva, herkkÀ ja haavoittuva.

Veitolassa Maria on tÀtÀ kaikkea. Luvassa on vahvaa tekstiÀ kipupisteitÀ vÀistÀmÀttÀ.

Maria Veitola aloitti toimittajan uransa 90-luvulla Radio CityssÀ. Veitola on tehnyt vaiherikkaan ja menestyksekkÀÀn uran mediassa, ollut nÀkyvÀ ja kiisteltykin hahmo. Ennen kaikkea Veitola on mitÀÀn pelkÀÀmÀtön, itsensÀ likoon laittava toimija. Sellainen hÀn on myös kirjoittajana, ja siksi myös rohkaiseva.