(16)

Vi var vargar

Hörbuch und E-Book


NÀr Liam kommer hem efter en veckas jakt i de skogiga bergen, förstÄr han att nÄgot har hÀnt. Hans femÄriga pojke Aru kommer inte springande och möter honom, och pÄ marken ser han spÄr efter björn. Bakom huset, under sin Àlskades livlösa kropp, hittar han sin son vid liv.

Hela hans tillvaro rasar men han inser en sak: den hÀr vildmarken Àr inte skapt för ett barn, ett barn han dessutom knappt kÀnner. Han bestÀmmer sig för att anförtro sin son till slÀktingar och tar med sig Aru pÄ en lÄng resa till hÀst.

Saker och ting blir dock sÀllan som man tÀnkt sig. SÄ smÄningom, i takt med trampet frÄn hovarna, vÀcker Arus intensiva blÄ blick nÄgot i Liam han inte visste att han bar pÄ. Med Vi var vargar utforskar Sandrine Collette mÀnniskans plats i en praktfull men hÀnsynslös natur, och vad som trots livets motgÄngar kan leda en man till att upptÀcka sin inre mÀnsklighet.

Sandrine Collette har gjort sig kÀnd i Frankrike för sina spÀnningsromaner. Vi var vargar Àr hennes första roman och har belönats med Prix Jean Giono 2022 och Prix Renaudot des Lycéens 2022.