(0)

Vildfalken

E-Book


I Vildfalken fÄr lÀsaren följa trettonÄriga pojken Max och hans ovÀntade vÀnskap med en mÀktig pilgrimsfalk. Det Àr snart slut pÄ sommarlovet och Max befinner sig pÄ en seglingstur tillsammans med sin pappa. VÀl i land fÄr han plötsligt syn pÄ en stÄtlig pilgrimsfalk pÄ jakt efter mat, men i nÀsta stund har den flugit in i en stÄlvajer och hamnat pÄ marken med en bruten vinge.

Max tar genast pÄ sig ansvaret att lÀka den stackars fÄgeln, som han döper till Spitfire. Folket i stan Àr dÀremot inte lika glada över att ett farligt rovdjur nu flyttat in i deras omrÄde, men Max vÀgrar separeras frÄn sin nyfunne vÀn. Med en plan att tÀmja fÄgeln bryr han sig inte om vad nÄgon annan har att sÀga. Detta förÀndras dock nÀr planen faller isÀr och Max tvingas tÀnka om. Vad Àr egentligen det bÀsta för Spitfire? Följ med i denna historia om tÄlamod, ansvar och respekt.

Ben Kalland (1959) arbetar som författare frĂ„n sitt hem i Helsingfors, Finland. Han skriver böcker pĂ„ bĂ„de finska, svenska och engelska. Utöver skrivandet spelar han Ă€ven piano och komponerar filmmusik. År 2018 nominerades hans bok Ellen's Song till Tiiliskivi-priset.