(0)

Yksi katsaus mielenterveyteen

E-Book


Moni ystÀvÀni on kohdannut masennuksen ja on tÀnÀkin pÀivÀnÀ sen kuristuksessa. KymmeniÀ vuosia olen ihmetellyt kyseisen sairauden kokonaisvaltaisuutta ja voimaa. Sen edessÀ ja sivussa kokee totaalista voimattomuutta - se on ÀÀrimmÀisen turhauttavaa ja kuluttavaa.

Lobotomia- leikkauksista ei ole niin pitkÀÀ aikaa kulunut, ettÀ luottaisin mihinkÀÀn "tutkittuun" tietoon, koska kylmÀ tosiasia on, ettÀ mielen tiet ovat tutkimattomia.

ElikkÀ meillÀ ei voi olla tutkittua tietoa asiasta, mitÀ emme voi tutkia.

MitÀ ihmisrodun historiaan olen tutustunut, niin kyseessÀhÀn on kunnianhimoinen, ylimielinen, keinoja kaihtamaton ja ÀÀrimmÀisen hÀiriintynyt alkuolento, joka ulostaa omalle ruokalautaselleen...hekö sitten mÀÀrittelisivÀt, missÀ kohtaa jollakin piippaa? EttÀ ei muuta kuin kalkkipipo pÀÀhÀn ja jonon jatkeeksi...sinÀkin...

Mielenterveyden, eikÀ aseen kanssa ole leikkimistÀ ja vain viimeiseen on kÀyttöohjeet. Kirjassa on paljon kÀytÀnnön esimerkkejÀ, ihan jokapÀivÀisestÀ elÀmÀstÀ. Kieli on rÀjÀhtÀvÀÀ ja suoraa kerrontaa, minkÀ tarkoituksena on herÀttÀÀ lukijansa tÀhÀn pÀivÀÀn ja palauttaa hÀnet takaisin juurillensa.