(2)

Zaida ja taistelupari

E-Book


Virtuaalimaailma ja todellisuus sekoittuvat varhaisnuorten trilogian pÀÀtösosassa

Kaksitoistavuotiaan Zaidan edessÀ on uusi kouluvuosi, mutta kaveripiirissÀ myllertÀÀ. Jonna ja Malla viihtyvÀt omissa oloissaan, Otolla on uusi harrastus, ja myös Zaida kaipaa vaihtelua ja jÀnnitystÀ elÀmÀÀnsÀ. Parhaan kaverin Siirin rinnalle nousee itsevarma ja rento Eevi, teatteriperheen tytÀr, johon Zaida on tutustunut alkukesÀstÀ draamaleirillÀ.

Eevin kerrostalon kellarissa on kerhohuone, jossa Eevin naapuri Petteri pelaa kavereidensa kanssa tietokonepelejÀ. Petteri ja Tero ottavat tytöt mukaan verkkoroolipeliin, jossa taistellaan suurkaupungin alla risteilevÀssÀ rinnakkaismaailmassa siellÀ liikkuvia vartijoita ja muita olentoja vastaan. Kun he sitten Petterin johdolla lÀhtevÀt seikkailemaan Eevin talon kellarista kaupungin todellisiin valtaviin huoltotunneleihin, pelin ja todellisuuden raja hÀmÀrtyy. Petteri on arvoituksellinen ja ristiriitainen johtohahmo, joka vetÀÀ Zaidaa puoleensa. Mutta jos Zaida menee liian lÀhelle, pÀÀseekö hÀn Petterin maailmasta enÀÀ pois?

MinÀ olen eri Zaida kuin ennen tÀtÀ syksyÀ, vaikka en osaakaan tÀsmÀllisesti sanoa, mikÀ minussa on samaa ja mikÀ uutta. TiedÀn vain, ettÀ tÀmÀn matkan jÀlkeen olen jÀlleen erilainen. Paikalleen ei voi jÀÀdÀ, eikÀ siihen voi palata, mikÀ on ennen ollut. Matka on vasta alussa.

Zaida on monella tapaa vedenjakajalla. On kulunut kymmenen vuotta siitÀ, kun Zaida adoptoitiin Intiasta, ja vanhemmat suunnittelevat sen kunniaksi uutta matkaa hÀnen ensimmÀiseen kotimaahansa. Zaida ja taistelupari pÀÀttÀÀ Zaidasta kertovan, arkitodellisuuden rajoja venyttÀvÀn trilogian. Sarjan avausosa, Saku HeinÀsen esikoisteos Zaida ja lumienkeli oli 2014 Finlandia Junior -ehdokkaana.