Eira Martell

Reihe ‱ 3 BĂŒcher

PĂ„ bara ett ögonblick har Eiras liv förĂ€ndrats. FrĂ„n att ha varit en vanlig bekymmersfri 20-Ă„ring Ă€r hon nu del av en lĂ€nge slumrande legend. Flickan av mörkret. Den som Ă€r förutbestĂ€md att öppna grimoaren – en trolldomsbok som varit stĂ€ngd de senaste trehundra Ă„ren.

Men hon hinner knappt förlika sig med det faktumet innan hon fĂ€rdas till en annan tid – en resa djupt in i den svenska historiens allra mörkaste vrĂ„r. Vad Ă€r det grimoaren vill berĂ€tta? Och vem Ă€r den mörkögde frĂ€mlingen som lyckats följa efter henne? Kommer de nĂ„gonsin att kunna ta sig tillbaka?

Samtidigt försvinner tvÄ ungdomar spÄrlöst i Hoia Baciu skogen, en av vÀrldens mest hemsökta platser, vilket sÀtter igÄng en kedja av hÀndelser som kommer att eka genom tid och rum. För allmÀnheten en tragedi, men nÄgot helt annat för de som Ànnu förstÄr sig pÄ den förbjudna och mörka magi som en gÄng hÀrskade mellan trÀden.

Ett olycksbÄdande omen enligt vissa.

Ett löfte om en ny storhetstid för andra.

Grimoarens Hemlighet Àr den efterlÀngtade uppföljaren till den hyllade Flickan av Mörkret och Àr andra delen i serien om Eira Martell.