Jang

Reihe ‱ 4 BĂŒcher

Mannerheimin Kiinasta mukanaan tuoma poika, everstiluutnantiksi edennyt Peder Jang ja Helle Haaga ovat onnellisesti naimisissa ja saaneet lapsen. Vain Suomen yllÀ hÀilyvÀ sodan uhka varjostaa heidÀn onneaan - kunnes Helle yllÀttÀen katoaa. HelsinkilÀisestÀ kerrostalosta löytyy ruumis, jolla on Hellen vihkisormus, mutta Peder ei suostu uskomaan, ettÀ Helle on kuollut. Jatkosodan syttyminen kuitenkin estÀÀ hÀntÀ etsimÀstÀ vaimoaan.

Kun Saksasta palaava neuvostoagentti Andrei Pykov pÀÀtyy Suomen maaperÀlle, Peder saa uuden tehtÀvÀn. Vakoojalla on tietoja operaatio Barbarossasta - saksalaisten suunnitelmasta hyökÀtÀ Neuvostoliittoon - ja Mannerheim mÀÀrÀÀ Jangin ottamaan Pykovin kiinni ennen kuin Stalinin iskujoukot tavoittavat vakoojansa. Peder Jang joutuu kohtaamaan niin vanhat kuin uudet vihollisensa ennen kuin voi jatkaa elÀmÀÀnsÀ.

Kirjailijat Anne ja Matti Frost kertovat Jang-sarjassa suomalaisten elĂ€mĂ€stĂ€ 1939–1945 toimintajĂ€nnĂ€rin keinoin ja vievĂ€t lukijan suoraan tapahtumien keskelle. Anne saattoi Vakoojan jĂ€ljet -romaanin loppuun Matin menehdyttyĂ€ marraskuussa 2020.