(1068)

Aamunkoi

audiobook


Suositun Twilight - Houkutus -kirjasarjan neljÀs osa! Miljoonia ympÀri maailmaa vietelleen romanttisen saagan hÀmmÀstyttÀvÀ, odotettu pÀÀtösosa, jossa Bella on suurien pÀÀtösten edessÀ. Suunnaton intohimo Edwardia kohtaan ja syvÀ yhteys Jacobiin ovat repineet kahtia Bellaa, joka on nyt elÀmÀnsÀ ÀÀrimmÀisessÀ kÀÀnnekohdassa. HÀnen edessÀ oleva valintansa joko liittyÀ kuolemattomien viettelevÀÀn perheeseen tai jatkaa ihmiseloa mÀÀrÀÀ kahden heimon kohtalon. Kun Bella on tehnyt valintansa, alkaa ennennÀkemÀtön tapahtumien vyöry, joka johtaa kÀsittÀmÀttömiin seurauksiin. Juuri kun Bellan elÀmÀn langat ovat kutoutumassa yhteen kuin kaunein silkki, ne uhkaavatkin tuhoutua yhdessÀ hetkessÀ ikuisiksi ajoiksi. Kuuntele nyt ÀÀnikirjoina koko alkuperÀinen Twilight-saaga: 1. Houkutus, 2. Uusikuu, 3. EpÀilys, 4. Aamunkoi.

Stephenie Meyer syntyi Connecticutissa vuonna 1973. Perhe asettui Phoenixiin, Arizonaan, Stephenien ollessa nelivuotias. Stephenien nimen erikoinen kirjoitustapa oli perua hÀnen isÀnsÀ Stephenin nimestÀ. Kirjailijan mukaan kirjoitustavasta on ollut koko lailla harmia elÀmÀssÀ, mutta nyttemmin hÀn on huomannut, miten paljon helpompaa on oman erikoisen nimensÀ googlaaminen verkosta.

Stephenie oli kolmen siskoksen sarjasta keskimmÀinen. HÀn kÀvi high schoolinsa Arizonan Scottsdalessa, "missÀ joka syksy pari tyttöÀ ilmestyi kouluun uuden nenÀn kanssa ja oppilaiden parkkipaikoilla nÀkyi Porscheja". Stephenie jatko-opiskeli Brighamin yliopistossa pÀÀaineenaan englannin kieli. Se oli luontevaa, koska kaunokirjallisuuden lukeminen ei koskaan tuntunut hÀnestÀ työlÀÀltÀ.

Stephenien aviomies Pancho on hÀnelle etÀisesti tuttu jo lapsuusajoista lÀhtien. He ovat olleet naimisissa yli kymmenen vuotta. Pariskunnalla on kolme poikaa.

Stephenie Meyerin ura kirjailijana alkoi, kun hÀn sai pienet poikansa yhtaikaa uimakouluun ja siten hieman omaa aikaa. Idea Houkutukseen syntyi unesta, jossa tavallinen nuori tyttö ja vetovoimainen vampyyrinuorukainen keskustelivat keskinÀisen suhteensa suuresta ongelmasta: miten pitÀÀ erillÀÀn rakkaus ja tahto iskeÀ hampaansa rakastettunsa kaulaan ja imeÀ hÀnen verensÀ kuiviin?

Houkutus-sarja on hurmannut lukijat kautta maailman ja sitĂ€ on myyty jo yli 15 miljoonaa kappaletta. Sarjan ensimmĂ€iseen osaan perustuva elokuva Houkutus – Twilight tuli valkokankaalle Suomessa tammikuussa 2009.


Narrator: Leena Pöysti
Duration: