(5)

Aktivt kreativ : Udnyt freestylemekanismerne

audiobook & e-book


Hvad er kreativitet for noget? Hvilke psykologiske mekanismer anvender man for at kunne vÊre kreativ pÄ kommando? Hvad sker der i hjernen pÄ en freestylerapper? Og hvorfor skal en god freestylerapper helst lÊse en avis om dagen?

De spĂžrgsmĂ„l – og mange flere – besvarer psykologen Mads Korsgaard og Danmarks mest vindende freestylerapper Pede B i et fĂŠlles, punk-akademisk bogprojekt. Det umage makkerpar udforsker og afdĂŠkker her mekanismerne bag den menneskelige kreativitet.

Kreativitet handler ofte om at sammenkoble skĂŠve elementer, sĂ„ der opstĂ„r noget nyt. Det princip efterlever Mads og Pede til fulde i deres utraditionelle samarbejde. Her krydres lettilgĂŠngelig, psykologisk forskningsformidling med masser af eksempler og anekdoter fra Pede B’s karriere som tredobbelt vinder af MC’s Fight Night.

Freestylerap er en ekstremsport. Det er en sĂŠrlig mĂ„de at forholde sig aktivt kreativt til en helt speciel situation. Ved at studere de psykologiske mekanismer, freestylerappere sĂŠtter i spil, kan vi alle sammen lĂŠre at forholde os aktivt kreativt til vores tilvĂŠrelse i mange andre sammenhĂŠnge. At vĂŠre ”kreativ” er omgivet af mange myter og falske antagelser. I bogen bliver vores kreative maskineri gjort lidt mindre mystisk.

Vi siger normalt, at kreative ideer er noget vi ”fĂ„r” – som om nogen ”giver” dem til os. Ved at udnytte freestylemekanismerne kan vi i stedet tage ansvaret for vores egen kreativitet. Vi kan vĂŠre aktivt kreative.