(0)

Alfabet

audiobook


I oldtiden havde man ikke de samme bogstaver, vi har i dag. Og de havde heller ikke papir og computere til at skrive pĂ„. Men hvordan skrev oldtidens folk sĂ„? HvornĂ„r blev alfabetet opfundet? Og hvorfor hedder det egentlig et ’alfabet’? Tag med 2700 Ă„r tilbage i tiden til en skole i Athen, hvor bĂžrnenes skriveredskaber hĂŠnger pĂ„ vĂŠggen og deres husslaver er med i skole.

Hvordan kan du fĂ„ is, uden at have en fryser? Hvad kan du skrive pĂ„, hvis du ikke har en computer eller papir? Og hvordan kan du vide, hvad klokken er, hvis du ikke har et ur eller en telefon? I oldtiden for op til 14.000 Ă„r siden fandtes der hverken frysere, det alfabet vi har i dag eller elektroniske ure. Men alligevel spiste oldtidens folk is, lĂŠrte at skrive og vidste, hvad klokken var. Oldtidens folk var nemlig ret opfindsomme! Tag med Caroline og arkĂŠologen Nora pĂ„ en rejse tilbage i tiden og oplev, hvordan livet i oldtiden minder om dit eget liv – mĂ„ske mere end du tror.

VĂŠrter: Nora Petersen, klassisk arkĂŠolog og Caroline Gottschalck, journalist

Tilrettelagt og produceret af: Caroline Gottschalck

Cover: Alek Modin

RedaktĂžr: Mette Hovmand-Stilling

Produceret af Talk Town, Story House Egmont

Caroline Gottschalck er uddannet cand.mag i journalistik fra Syddansk Universitet med speciale i podcast til bĂžrn. Hun stĂ„r ogsĂ„ bag podcasts som ’Caroline og Havfruen’ og 'Den store undervandsquiz'.

Nora Petersen er klassisk arkĂŠolog, uddannet fra KĂžbenhavns Universitet.