(13)

Alla förlorade platser

audiobook & e-book


Den starka fristÄende uppföljaren till Pojken i randig pyjamas.

Paris 1946. FemtonÄriga Gretel har flytt med sin mamma frÄn Tyskland och de försöker tillsammans bygga ett nytt liv i Paris, med en ny identitet och med förhoppning om en ny framtid. Men Àrren frÄn det förflutna Àr inte sÄ lÀtta att dölja som de tror.

London nutid. Gretel Fernsby Àr en pigg 92-Äring som bor i ett lÀgenhetskomplex i London. Trots sin mörka historia lever hon nu ett bekvÀmt och lugnt liv, och dörren till det förflutna hÄlls noga stÀngd.

Men nÀr en familj flyttar in sÄ ruckas hennes tillvaro. Efter att ha Àgnat sÄ mÄnga Är Ät att hÄlla mÀnniskor pÄ avstÄnd, vÀxer en nÀra vÀnskap fram med familjens nioÄriga son Henry. Henry vÀcker nÄgot hos Gretel som varit begravt sedan lÀnge. En natt blir hon vittne till nÄgot som tvingar henne att vÀlja. Ska hon fortsÀtta sitt trygga liv, eller ska hon försöka sona sin skuld och göra upp med sin sorg och Änger, men med risken att hon att tvingas avslöja de hemligheter hon Àgnat sitt liv att gömma.

Alla förlorade platser Àr en omskakande, komplex och vacker berÀttelse om en kvinna som mÄste konfrontera sitt förflutna och en samtid dÀr det aldrig Àr försent att visa mod.


Narrator: Katarina Ewerlöf

Duration: