(0)

Alt om britisk periodedrama - del 1

audiobook


Periodedrama, historisk drama eller kostume drama? KÊrt barn har mange navne. I fÞrste del af serien " Alt om britisk periodedrama" introduceres du til genren med de mange navne. Lise Lotte Frederiksen zoomer ind pÄ den sÊrlige type drama, som typisk skildrer livet i de store slÊgters huse i lÞbet af forskellige perioder i Storbrittaniens lange og alsidige historie. I dette afsnit vender Lise Lotte Frederiksen ogsÄ serien "The Tutors", og fortÊller om fascinationen for netop denne tid, som serien udspiller sig i.

I denne podcastserie i 3 dele kan du fÄ indblik i et bredt udvalg af de storslÄede, britiske serier, som vi kender som periodedramaer, eller kostumedramaer, som de ogsÄ kaldes. Lise Lotte Frederiksen fortÊller med indlevelse og stort vid om serier som "Downtown Abbey", "The Tutors" og "Peaky Blinders". Samtidig inddrager hun litteraturhistorien og bruger den til at sammenstykke et helt og interessant billede af genren i tv-historien.

LISE LOTTE FREDERIKSEN ser fĂžrst og fremmest sig selv som formidler og har en stor kĂŠrlighed til litteraturen, ikke mindst klassikerne.

Hun er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De seneste Är har hun primÊrt holdt foredrag om litteratur og gÄet litterÊre byvandringer i europÊiske byer.