(13)

Aske

audiobook & e-book


PĂ„ VestmannaĂžerne er en usĂŠdvanlig arkĂŠologisk udgravning i gang. Projektet hedder ’Nordens Pompei’, og det gĂ„r ud pĂ„ at udgrave udvalgte huse, der blev begravet i aske under vulkanudbruddet pĂ„ VestmannaĂžerne i 1973, for at lave en udstilling af de ting, der blev efterladt ved evakueringen.

ThĂłras klient MarkĂșs MagnĂșssons barndomshjem er et af de huse, der skal graves ud, men han har gjort indsigelse og forlangt at fĂ„ lov til at gĂ„ alene ned i husets kĂŠlder, inden arkĂŠologerne tager fat. I kĂŠlderen ligger et hoved og ligene af tre mĂŠnd, der er blevet banket til dĂžde. MarkĂșs hĂŠvder ikke at kende til sagen, men bliver ikke desto mindre mistĂŠnkt og senere sigtet for drab og varetĂŠgtsfĂŠngslet.

MarkĂșs’ veninde findes snart efter dĂžd i sit hjem. Det formodede selvmord viser sig hurtigt at vĂŠre mord, og de to mordgĂ„der flettes nu sammen i en forrygende opbygget intrige.

Yrsa Sigurðardóttir (f. 1963) er en prisvindende islandsk bestsellerforfatter og arbejder i Þvrigt som civilingeniÞr. Hun debuterede som bÞrnebogsforfatter i 1998 og som krimiforfatter i 2005 med bogen "Det tredje tegn" (pÄ dansk 2006), der blev oversat til mere end 30 forskellige sprog. Hendes krimier har vundet priser bÄde pÄ Island og internationalt.


Narrator: Tina Kruse Andersen
Duration: