(0)

Autoritetskritikken : Folkets og Jordens kald

E-book


Denne bog sÌtter spørgsmülstegn ved den aktuelle politiske og sociale dagsorden og de globale konflikter, der eksisterer. Bogen er tiltÌnkt det formül i det nye ürtusindeskifte at se med en kritisk vinkel pü, hvad autoritet har ført til og samtidig give bud pü realistiske alternativer. Den vil ogsü introducere en nyere grøn, individualistisk og spiterialistisk venstrefløj, det økoindividualistiske venstre: Anarkisme, individualistisk økomarxisme, individualistisk økosocialisme og individualistisk socialøkologi udgør nogle af de alternativer, der blandt andet skal sørge for at ophÌve klimakatastrofen, prekariseringen af arbejdsmarkedet og andre sociale plager. Herudover sikre en lang rÌkke af radikale demokratiske rettigheder som direkte demokrati og arbejdsret.

Folket er begyndt at appellere til forskellige decentrale og grønne bevÌgelser verden over, samtidig med at magthaverne har erklÌret, at efter Sovjets sammenbrud er der intet reelt alternativ, og at der aldrig vil komme et igen.

Nu kommer det sĂĽ.

Uddrag af bogen

Nür man taler om autoritetskritik, sü tÌnker jeg, at der findes det, man vil kunne kalde for autoritetskritikkens søskendeideologier; den antiautoritÌre, baseret pü den anarkistiske tradition, og jordens frie ideologi, baseret pü mine egne idÊer.

Autoritetskritikken er en bog, der er delt op i to dele, og rummer to manifester; Êt med den klassiske autoritetskritik, dvs. den antiautoritÌre, og et med min egen nye autoritetskritik, dvs. den stÌrkt autoritetsskeptiske, der i sin fornyelse supplerer og udfordrer, dvs. styrker og svÌkker, den klassiske autoritetskritik. Den er bygget op südan, at man kan nøjes med at lÌse det ene eller det andet. Det bør dog nÌvnes, at det autoritetsskeptiske manifest er bygget ovenpü det antiautoritÌre, süledes at man für et mere solidt grundlag ved at lÌse det antiautoritÌre, og omvendt sü für man mange nye nuancer ved ikke blot at lÌse det antiautoritÌre. Dermed er de büde adskilte og hÌnger sammen pü Ên og samme tid.

Om forfatteren

Leonard Mortensen (f. 1987) Spirituel politisk teoretiker. Har tidligere vÌret politisk aktiv i en del bevÌgelser. Fik et kald som grøn guru i 2014 og har siden haft direkte kontakt til jordens grønne energi. Bruger megen tid pü grøn livsstil som fitness, svømning, økologi og grøn spiritualitet.