(6)

Blodig januari

E-book


»1970-talets Glasgow uthugget i kött och tecknat i blod.« | Peter May

»Lysande debut. Intensiv, vÄldsam och sÄ nÀra du kan komma 1970-talets Glasgow utan en tidsmaskin.« | John Niven

NÀr en tonÄrspojke skjuter ihjÀl en ung kvinna mitt pÄ en trafikerad gata i Glasgow och sedan tar livet av sig Àr kommissarie Harry McCoy sÀker pÄ en sak: Det var ingen slumpmÀssig vÄldshandling.

Tillsammans med sin nya partner anvÀnder sig McCoy av sitt nÀtverk i Glasgows undre vÀrld för att driva utredningen framÄt, men snart stöter han pÄ ett hemligt sÀllskap som leds av stadens rikaste invÄnare: familjen Dunlop.

McCoys chef vill inte att han utreder dem. Dunlop-familjen verkar vara omöjliga att komma Ă„t. Men McCoy har andra idĂ©er


Blodig januari Àr en tÀt, vindlande kriminalroman som levandegör den mörka undersidan av sjuttiotalets Glasgow och etablerar Alan Parks som ett av de mest spÀnnande nya namnen inom skotsk noir.

ALAN PARKS föddes i Skottand och gick pÄ Glasgows universitet, dÀr han tog sin master i moralfilosofi. Större delen av sitt liv har han arbetat som fotograf och videoregissör inom musikbranschen och gjort omslag och videor Ät artister som New Order, All Saints och The Streets. Blodig januari Àr hans hyllade debutroman.

»Fantastisk Glasgow-skildring. Jag Àlskade Alan Parks karaktÀrer och vill lÀsa mycket mer om kommissarie Harry McCoy!« | Alex Gray

»En klassisk polisroman skriven med finess och ekonomi. TÀnk McIlvanney eller Get Carter.« | Ian Rankin

»Blodigt och briljant. En pÄminnelse om vilken mörk plats Glasgow en gÄng var.« | Louise Welsh