(0)

Bornholms politiske historie fra 1848 til vore dage. Bind 1

E-book


Bornholms politiske historie flugter et langt stykke hen ad vejen med resten af Danmarks. Alligevel er der noget ved øens placering sü langt fra resten af landet og dens sÌregne kultur, der gør, at den bornholmske politiske historie ogsü kan skrives for sig.

Bornholmer og politiker K.H. Kofoed har dykket ned i arkiverne og skrevet et vÌrk pü fem bind om Bornholms politiske historie fra skÌbneüret 1848 og frem til bogens udgivelse i 1936. Hvert bind fortÌller om en bestemt periode i øens historie og kan süledes lÌses büde i forlÌngelse af hinanden og hver for sig.

Første bind fortÌller om ürene 1848-1852, hvor hele Danmarks politiske system forandredes med Grundlovens indførsel i 1849. K.H. Kofoed fortÌller om de politiske konsekvenser, Grundloven fik for bornholmsk politik inden for de første ür efter den trüdte i kraft.

Kristian Hansen Kofoed (1879-1951) var en dansk politiker, lÌrer og forfatter. Han blev født pü Bornholm og bevarede stor tilknytning til sin fødeø livet igennem. K.H. Kofoed var finansminister for Det Radikale Venstre fra 1942 til 1943 og modtog i løbet af sit liv en rÌkke hÌdersbevisninger heriblandt Storkors af Dannebrogsordenen, Fortjenstmedaljen i guld og Dannebrogordenens HÌderstegn. Som forfatter er K.H. Kofoed sÌrligt kendt for sit fem binds store vÌrk om Bornholms politiske historie fra 1848 og op til 1936.