(13)

Brudeskibet

audiobook & e-book


Året er 1946, Anden Verdenskrig er forbi, og fra alle vegne pĂ„ Jorden krydser unge kvinder oceanerne for at slutte sig til de mĂŠnd de efter kun fĂ„ ugers bekendtskab giftede sig med under krigen. I Sydney gĂ„r fire unge kvinder om bord pĂ„ hangarskibet HMS Victoria for at sejle til England, og kaptajn Highfield har nervĂžse trĂŠkninger i ansigtet lĂŠnge fĂžr skibet indleder sin lange sĂžrejse. For Margaret, Avice, Jean og Frances er kun fire blandt 650 andre krigsbrude og mere end et par tusinde mĂŠnd, og turen kommer til at vare mange uger!

HÞjgravide Margaret er ved at fÄ kolde fÞdder. Ikke blot forlader hun alt hvad hun kender og elsker, hun synes ogsÄ hun ligner en hval, og det var vel ikke det hendes mand Joe havde regnet med da han giftede sig med hende.

Elegante Avice fÄr sig noget et chok da hun opdager at hun skal dele en lillebitte kahyt sammen med tre andre kvinder pÄ et hangarskib. Hun havde sÄ bestemt haft indtryk af at transporten ville foregÄ under mere bekvemme forhold.

Teenagepigen Jean rejser for at slippe ud af den fĂŠlde hendes sociale omstĂŠndigheder er ved at klappe sammen om hende. Hun er lidt vild og roder sig ofte ud i situationer hun ikke kan overskue.

Sygeplejersken Frances er den eneste af de fire kvinder i kahytten der har oplevet krigens rÊdsler. Frances er ekstremt reserveret og har meget svÊrt ved at klare de trange forhold om bord. Den eneste lise hun kan finde, er oppe pÄ hangardÊkket om natten hvor hun alene, midt ude pÄ det vidtstrakte hav, kan sidde og gruble over den hemmelighed hun af alle krÊfter forsÞger at forhindre andre i at fÄ kendskab til.

Pressen skriver:

”En oplysende efterkrigsroman tilsat et strþg af kérlighedsromanens ingredienser. Perfekt som sommerferielésning-” – Jyllands-Posten

”Det er sagt fþr, og sandt er det: Virkeligheden fortéller ofte de allerbedste historier. Det gélder i hvert fald historien om det engelske hangarskib HMS Victoria.” – Ugebladet Sþndag


Narrator: Susanne Storm
Duration: