(0)

Cirkelbarn og sommerfugl

E-book


"Bogen folder sig ud for hans Ăžjne og hvisker til ham, at det er nu. Nu Johannes, sĂ„ vĂ„gn dog op. Ja, ja, siger han og synker ned i stolen med den udfoldede bog i favnen. Nu er den blevet tavs, og sammen sidder de en stund og tygger sig gennem tiden. Han tager sig sammen – hans hjerte har fĂžr slĂ„et i takt med en bog – og tykkere og stĂžrre bĂžger end denne her, ler han. SĂ„ skal han ogsĂ„ nok nu."

Den Êldre filolog Johannes har fÄet Alzheimers og er endt pÄ et plejehjem, hvor han bestemt ikke trives. Derfor flygter han og pÄ sin vej ud i KÞbenhavn mÞder han en anden, der ligesom han er pÄ flugt fra sin hverdag. Det er femÄrige Mona, der er stukket af fra sin fordrukne mor. Sammen flakker de to rundt i KÞbenhavn og NordsjÊlland pÄ jagt efter lykken!

Den danske forfatter Marianne Hesselholt (f. 1943) er uddannet cand.mag. i fransk og dansk fra Aarhus Universitet og arbejdede efterfĂžlgende som gymnasielĂŠrer. Marianne Hesselholt har udgivet en lang rĂŠkke novellesamlinger samt historiske og biografiske romaner. I sine noveller har hun blandt andet beskĂŠftiget sig med sygdommen demens.