(0)

Cold feet - Da en krog fra luften hentede agenter på en isflage

audiobook


På en rutineflyvning over den arktiske iskappe i starten af 1960'erne får en amerikansk flådepilot øje på noget usædvanligt nede på isen. På en afbrækket isflage lå noget der lignede en forladt sovjetisk forskningsstation, der lå og drev rundt i ishavet. Amerikanerne var interesseret i om der mon var hemmeligheder at hente, og at få agenter frem til basen var umiddelbart ikke så svært. Men at få dem hjem igen fra isflagen var straks meget mere besværligt.

I dette afsnit af 'Undercover' fortæller vi historien om tilblivelsen af "skyhook" systemet, der gjorde det muligt at hente agenter hjem fra fjendeland.

Vært: Thomas Hee

Manus og tilrettelæggelse: Thomas Hee

Lyddesign: Matias Brogård

Redaktør: Andreas Lindinger Saxild

Undercover

Alle kneb gælder når spioner og agenter jagter efterretninger. Under fremmede himmelstrøg lever de ensomme liv under falske identiteter, udsendt af hemmelige tjenester med mærkelige bogstavkombinationer. I Undercover fortæller journalist Thomas Hee historien om de mest spektakulære spion- og agentaktioner i nyere tid. Historier som nogle gange er så vilde, at det er svært at tro på, at de faktisk har fundet sted.

Thomas Hee (f. 1977) er uddannet journalist fra Roskilde Universitet og har blandt andet arbejdet på TV2 og på Ritzaus bureau med særligt fokus på forsvars- og efterretningsstof.


Narrator: Thomas Hee

Duration: