(0)

Da danerne blev kristne

E-book


"I Danmark møder man overalt hilsener fra en fjern fortid – iøjnefaldende, fordi de ligger højt og meget synligt i terrænet. De er så mange, at de nærmest er blevet en del af vores landskab og virker så hjemlige, at vi straks forstår, vi er i Danmark. Der er to slags af dem. Den ene er de høje, oldtidsfolket byggede gennem 5000 år. Den anden er de landsbykirker, der næsten alle blev bygget for små 1000 år siden."

Mads Lidegaard beskriver danskernes overgang fra den hedenske tro til kristendommen, der müske skete mere glidende, end man senere har forsøgt at fü det til at se ud. I bogen diskuteres, hvornür kristningen i virkeligheden fandt sted, og hvor lÌnge kristendommen og hedenskaben eksisterede side om side i Danmark.

Mads Lidegaard (1925-2006) var dansk teolog, forfatter og højskolemand. Han skrev en lang rÌkke bøger om dansk folklore, Grønland og HÌrvejen i Jylland. Under anden verdenskrig var han aktiv i modstandsbevÌgelsen. Mads Lidegaard var i en ürrÌkke prÌst pü Grønland, hvor han lÌrte sig sproget og fik indsigt i den grønlandske kultur og befolkningens vilkür. Han var en af de første til at prÌsentere danskerne for grønlÌndernes forhold.