(3)

Dansk

audiobook & e-book


Aldrig har vi snakket sÄ meget om, hvad det vil sige at vÊre dansk. Og det med god grund: Verden presser sig pÄ udefra i form af mennesker, varer og informationer, der krydser synlige og usynlige grÊnser i et hidtil uset tempo.

Det har sat vores selvopfattelse under pres. Vi er nÞdt til at genopdage, hvem vi selv er, og genvinde vores kulturelle selvtillid for igen at kunne Äbne os mod verden. I DANSK udvikler Ida Auken en tidssvarende og modig vision for Danmark ved at hente inspiration i sin egen og fÊdrelandets historie og inviterer samtidig alle dele af samfundet til at indgÄ i en ny og Äben samtale om danskhed.

I mange andre lande er Danmark beviset pÄ, at det kan lade sig gÞre at skabe det gode samfund. Dermed kan vi vÊre med til at lede verden ved eksemplets magt, som vi har gjort med vores lige og rige velfÊrdssamfund og som landet med de mange vindmÞller. Danmark er dybt flettet sammen med verden, og mange af de problemer, vi stÄr overfor, kan vi ikke overkomme alene. Hverken klimaforandringerne, flygtningekrisen eller konsekvenserne af den teknologiske revolution. At vÊre dansk er ogsÄ at vÊre europÊer og del af et internationalt samfund. Det er ikke enten-eller.

DANSK er Ida Aukens glÞdende forsvar for et revitaliseret Danmark og hendes personlige svar pÄ de mange vÊrdipolitiske spÞrgsmÄl, som vor tid stiller.


Narrator: Ida Auken
Duration: