(0)

De sju vindarnas hus

E-book


Livet leker verkligen för Kristina Berggren, eller Tina, som hon för det mesta blir kallad. Hon har precis tagit studenten, vÀntar besked frÄn Dramatens elevskola - och som grÀdde pÄ moset har hon vunnit en resa till Mallorca! Det mÄste helt enkelt ligga nÄgonting i det dÀr som alla sÀger: att hon Àr född med tur. Vart ska den leda henne hÀrnÀst?

PĂ„ sin semesterresa trĂ€ffar Tina den lĂ„gmĂ€lde men vĂ€rldsvane Peter som genast tar henne under sina vingar. Men det dröjer inte lĂ€nge innan en ny bekantskap fullkomligt dundrar in och tar henne med storm. Spanske Ramon Ă€r het, blĂ„blodig och tycks bara ha ögon för henne! Men Ă€r det inte lite lustigt att han verkar redo att gifta sig efter bara ett dygn? Plötsligt befinner sig Tina pĂ„ en förĂ€lskelsens bergochdalbana, utan minsta chans till Ă„terhĂ€mtning. Men dĂ„ och dĂ„ dyker Peter upp och fĂ„r henne att tvivla. Är hon verkligen redo att ge upp sitt liv i Sverige för en tillvaro som spansk slottsfru? Och Ă€r Ramon verkligen den han utger sig för att vara?

Astrid Estberg (f. 1911) författade Ären 1943-1980 mer Àn ett dussintal skönlitterÀra verk. Hennes böcker skildrar kÀrlek och relationer, ofta ur ett kvinnligt perspektiv, och rymmer allt ifrÄn pigor ute pÄ bygden till arabiska drottningar pÄ andra sidan vÀrlden.