(10)

Den dansande ryssen

audiobook & e-book


Byn lĂ„g alltsĂ„ pĂ„ en stor ö. Eller stor och stor: betydligt mindre Ă€n Grönland eller Åland, men Ă„tminstone större Ă€n grannön Emsalö, vilket rĂ€ckte bra. Att pĂ„stĂ„ att det hĂ€nde mycket i Byn var ren och skĂ€r lögn. Att pĂ„stĂ„ att det hĂ€nde en del ibland var att tulla pĂ„ sanningen. Det var som livet i allmĂ€nhet pĂ„ det viset. Fast nu skall vi inte vara ogina! För nog hĂ€nde det ibland nog, trots allt, för i brist pĂ„ stora hĂ€ndelser blir smĂ„ hĂ€ndelser större.

AffÀrsmannen Henrik Waldhoffer upptÀcker av en hÀndelse en outnyttjad sandstrand i den östnylÀndska skÀrgÄrden. DÀr vill han grunda Solvik, ett lyxigt bostadsomrÄde för rika helsingforsare. Problemet Àr att byborna sjÀlva inte verkar lika tÀnda pÄ förslaget. Det Àr upptakten till en klassisk kamp mellan den lilla mÀnniskan och storkapitalet, dÀr alla medel Àr tillÄtna.

I Den dansande ryssen ÄtervÀnder Mikael Crawford till den östnylÀndska skÀrgÄrden, vars invÄnare han beskriver med en humor som Àr lika rÄbarkad som den Àr kÀrleksfull. Persongalleriet Àr fullt av minnesvÀrda typer, frÄn den naiva kommundirektören Buddas till den egensinniga bogserbÄtsföraren Styrman. Men vilken roll kan en liten groda spela i det hela?


Narrator: Marco Lindholm
Duration: