(0)

Den grymme prinsen

audiobook & e-book


SjÀlvklart vill jag vara som dem. De Àr vackra som blad smidda i nÄgon gudomlig eld. De kommer att leva för evigt. Och Cardan Àr Ànnu vackrare Àn resten. Jag hatar honom mer Àn alla andra. Jag hatar honom sÄ mycket att jag nÀstan inte kan andas nÀr jag tittar pÄ honom.

NÀr Jude Àr sju Är mördas hennes förÀldrar och hon och hennes tvÄ systrar tvingas flytta till Àlvafolkets rike. Tio Är senare vill Jude inget hellre Àn att höra hemma dÀr, trots sin dödlighet. Men mÄnga av Àlvorna föraktar mÀnniskor och Jude hÄnas för sitt ursprung. SÀrskilt prins Cardan, yngste sonen till rikets kung, gör livet svÄrt för henne.

För att vinna en plats vid hovet mĂ„ste hon trotsa honom – och ta konsekvenserna.

Jude blir alltmer indragen i intriger och oegentligheter. NÀr landet hotar att gÄ under i ett inbördeskrig mÄste Jude riskera sitt liv i en livsfarlig allians för att rÀdda sina systrar och hela riket.

FrÄgan Àr vem det gÄr attl ita pÄ?

Den grymme prinsen av Holly Black Àr en dramatisk och spÀnnande fantasyroman som med sitt fÀngslande berÀttande skapar en förförisk vÀrld, full av magi och romantik. Boken har toppat The New York Times lista pÄ bÀstsÀljare och fick bland annat pris pÄ Locus awards Är 2019.


Narrator: Frida Hallgren
Duration: