(0)

Den hvide enke

audiobook & e-book


Renata Luca bor pÄ Sicilien og er tandlÊge. Hendes mand er kendt journalist og forfatter, der i sin avis, i radioen og pÄ byens teater kritiserer mafiaen og den kommunale korruption. Bogen begynder den aften, han ikke vender hjem og tilsyneladende er blevet drÊbt eller bortfÞrt.

Renata Lucas Êldste sÞn, Ricardo, fortsÊtter faderens farlige arbejde pÄ teatret, samtidig med at han forelsker sig voldsomt i sin kusine Silvia, der har et hÄblÞst Êgteskab og en anmeldt voldtÊgt bag sig og fÞrst blev kaldt Smukke Silvia og senere Stakkels Silvia, fordi hun overtrÄdte Þens uskrevne love.

Hans Lyngby Jensens roman har krimiens spÊnding, sÊdeskildringens tÊtte atmosfÊre og kÊrlighedens passion. Hans kendskab til den sicilianske by og dens indbyggere er sÄ indgÄende, at lÊseren selv kommer til at kende byen og dens mennesker, som er skildret med varm og overbÊrende humor.

Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skÞnlitterÊr forfatter. Hans Lyngby Jepsen blev fÞdt pÄ en fattiggÄrd i Aalborg, hvor hans far var forstander. Han flyttede fra byen efter studentereksamen, for at studere pÄ Polyteknisk LÊreanstalt i KÞbenhavn.

Hans Lyngby Jepsen debuterede i 1943 med en novelle i Politiken, i 1945 udkom hans fĂžrste novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.

Hans Lyngby Jepsen har bestridt indflydelsesrige poster i bÄde Dansk Forfatterforening og Danske SkÞnlitterÊre Forfattere.

I perioden 1964-88 boede han pÄ Sicilien. Efter 1988 har han boet i KÞbenhavn, pÄ Frederiksberg og i Nordjylland.


Narrator: Henning Palner
Duration: