(17)

Den sjungande skorpionen

audiobook & e-book


Varför kallas den svenska vÀrldssopranen den sjungande skorpionen? Och vem kan ha slagit ihjÀl det stillsamma och skygga originalet Oscar Magnusson? NÀrpolisen i Filipstad och Maria Lindh fÄr mycket att fundera över denna osedvanligt kalla vinter.

En smÀllkall och snöig LuciakvÀll ska det hÄllas konsert i Filipstads kyrka. SÄngsolist Àr den svenska vÀrldsstjÀrnan Noomi Krause, kÀnd frÄn skvallerspalterna som den sjungande skorpionen. Namnet har hon fÄtt av en fantasifull manager eftersom hon Àr född i skorpionens tecken, men det kanske ocksÄ fanns andra skÀl. I den fullsatta kyrkan inser kyrkvaktmÀstarn att han glömt tÀnda facklorna vid John Ericsonmonumentet och smyger sig ivÀg i vinternatten. NÀr han Àntligen fÄtt fyr pÄ en fackla vid den berömda graven ser han att nÄgot sticker upp ur snödrivan och upptÀcker till sin fasa att Oscar Magnusson, ett av stadens stillsamma original, ligger ihjÀlslagen under snötÀcket. Vem kunde hysa agg till en sÄ fridsam person? NÀrpolisen i Filipstad och gÀstande miljöpolisen Maria Lindh fÄr mycket att fundera över. Den enda som kan ana nÄgot Àr den palestinska flyktingflickan Fathia som stÀdat hos den gÄtfulle Oscar.

Detta Àr den tredje i Birgitta Edlunds svit smÄstadsdeckare med genomgÄende persongalleri och intrig byggd pÄ de sju dödssynderna. Efter LÀttjan och KÀttjan har nu turen kommit till Girigheten.


Narrator: Susanna Helldén
Duration: