(0)

Den vide verden. Bind 4

E-book


Geografi har altid interesseret büde børn og voksne, men i lang tid manglede Danmark en lÌsebog til skolebørn om netop dette emne. Det satte forfatter J.P. Espersen og skolelÌrer J.Gr. Pinholt sig i starten af 1900-tallet for at lave om pü. "Den vide verden" bestür af fire bind om hele verdens geografi. Geografien har som videnskab udviklet sig langt siden bogens udgivelse, men netop dette gør det sü interessant at se tilbage pü verden, som den sü ud, og som geograferne betragtede den i starten af det 20. ürhundrede. Bogen er rigt illustreret med billeder fra alverdens spÌndende egne.

Fjerde bind af "Den vide verden" omhandler den del af Sønderjylland, som blev tabt i krigen i 1864, samt FÌrøerne og Grønland og indeholder desuden kapitler om astronomi.

"Den vide verden" er en genudgivelse af et tidligere vĂŚrk udgivet med datidens sprogbrug.

Jens Peder Espersen (1870-1916) var en dansk forfatter, der büde udgav bøger under sit eget navn og under pseudonymet Alfred Lind. Han udgav blandt andet romaner og sangbøger samt den geografiske lÌsebog "Den vide verden" sammen med lÌrer og sognerüdsformand Jens Gregersen Pinholt (1862-1949).