(1)

Den vilde jomfru

audiobook & e-book


DEN VILDE JOMFRU er en romantisk højstemt, drilsk og bittersød roman, der i en frit fabulerende fortÌlling sÌtter kulør pü et slÌgtstrÌ i fem generationer med stÌrke kvinder og flygtige mÌnd.

Romanens titelfigur og centrale skikkelse vokser op i Frankrig i en velstüende, højborgerlig familie. En passioneret forelskelse leder til et opgør med familien, og hun stikker af til Island med den güdefulde, men neurotiske mand. Forbindelsen bliver kort, barsk og bitter.

DEN VILDE JOMFRU tager os med ud og ind gennem lukkede døre i familiens store huse, vÌkker de døde til live og gengiver slÌgtens hemmeligheder og intriger: Vi møder moren Marguerite, der ligesom sine søstre besidder en udtalt mangel pü talent for Ìgteskabet, bedstemoderen, den fejrede skønhed Fanny Louise, som har fanget sin muntre mand, ingeniøren Antoine, i et hürfint net. Fanny Louises egen mor døde i barselssengen og efterlod sig en sønderknust Ìgtemand, den elskelige stamfader, Papa.

Anne Chaplin Hansen (født 1924) er dansk forfatter, oversÌtter og teater- og litteraturanmelder. Med en fransk mor har Anne Chaplin Hansen et nÌrt forhold til Frankrig, hvor ogsü mange af hendes bøger foregür. Hun er uddannet cand. mag. i 1951 og har siden 1955 arbejdet som anmelder ved Jyllandsposten. I 1956 debuterede hun som forfatter med novellesamlingen OLIVENLUNDEN.


Narrator: Anne Chaplin Hansen
Duration: