(0)

Der skal vel bevis til

E-book


Lilian har netop bestÄet sin sidste eksamen, men aner ikke, hvad hun vil. Eller det vil sige, at hun ved, at hun vil have jugoslaven Jusse, som hun er forelsket i. Men livet som udenlandsk arbejder i Danmark er ikke let, og Jusse bemÊrker en tiltagende uvenlighed, der af og til viser sig som decideret fremmedhad. Han fortÊller Lilian om sine kvaler, men hun slÄr det hen som pessimisme. Det hele skal nok gÄ, hvis blot Jusse ikke var sÄ sortseende. EfterhÄnden erfarer Lilian, at der er noget om snakken, og hun bliver vidne til stÞrre uretfÊrdighed, end hun nogensinde havde drÞmt om. Men ogsÄ til Êgte kÊrlighed og solide venskaber.

"Der skal vel bevis til" er en moderne dannelsesroman, om en ung, naiv pige, der lige sÄ stille modnes og ender som en voksen kvinde.

Carl Bang (1928-1998) var en dansk forfatter og digter. Han blev fÞdt i Aabenraa og voksede op i Viborg. Som 18-Ärig debuterede han med digtsamlingen "Vandfald og vindeltrapper". Carl Bang kastede sig efterfÞlgende over prosaen og skrev bÄde romaner og noveller.

Hans engagement i politik og samfund prĂŠger en del af hans forfatterskab, hvor sĂŠrligt forholdet mellem socialklasserne er et genkommende tema.

Carl Bang modtog i lĂžbet af sin karriere en lang rĂŠkke anerkendelser. Her kan blandt andet nĂŠvnes Statens kunstfonds livsvarige ydelse i 1981, Henrik Pontoppidans Mindefonds Legat i 1986 og Herman Bangs Mindelegat i 1992.