(0)

Dit og Dantes helvede

audiobook


Hvis du nogensinde har frygtet, at en syndig handling begĂ„et i dette liv, vil straffe dig i det nĂŠste, dybt nede i et helvede fuld af ild og mĂŠrkelige vĂŠsner, sĂ„ er det muligt, at du har fĂ„et den idĂ© fra “Dantes guddommelige komedie”.

Udkommet for mere end 700 Ă„r siden, er det fortĂŠllingen om Dante, som, ledsaget af hans litterĂŠre helt Virgil og hans romantiske crush Beatrice, rejser igennem de tre katolske dĂždsriger: Helvedet, SkĂŠrsilden og Paradiset.

Lyt med, nÄr vi sammen med oversÊtter og forfatter Thomas Harder taler om den ekstremt indflydelsesrige bog, for at forstÄ, hvorfor Dante begiver sig ud pÄ denne rejse, og hvordan bogen har pÄvirket vores egen forestilling om helvedet.

BrĂŠndende BĂžger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne BrĂžggers angreb pĂ„ kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvĂ„gningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, nĂ„r oprĂžrske gĂŠster lĂŠser og taler om de BrĂŠndende BĂžger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÊrt ved 24Syv, hvor han har vÊret vÊrt pÄ og produceret radio- og podcastserierne 'BrÊndende bÞger', "min litterÊre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÊngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra KÞbenhavns Universitet.


Narrator: Jacob Nielsen
Duration: